Posni mafini sa spanaćem: Mekani kao duša, a dugo ostaju sveži

0
691
Foto: Jutjub/printskrin

Sastojci:

2 čaše palente
2 čaše brašna
4 kašike griza
3 čaše kisele vode
2 kesice praška za pecivo
100 ml ulja
200 g spanaća
1 kašičica soli

Priprema:

U dubljoj posudi pomješajte palentu, brašno, griz i prašak za pecivo, a spanać operite, prelijte ključalo vodom, pa kada omekne isecite. U suve sastojke dodajte ulje, kiselu vodu, spanać i so, pa sve zajedno promešajte. Smesu ostavite na sobnoj temperaturi 20 minuta. U kalup za mafine stavite korpice za pečenje ili ga premažite uljem, pa svaku napunite malo više od polovine. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 C oko 15 minuta.

Pročitajte i  Ko je Srbin i srpskoga roda danas slavi Vidovdan, dan kada je car Lazar izabrao nebesko carstvo umesto zemaljskog

Izvor: Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime