Посни мафини са спанаћем: Мекани као душа, а дуго остају свежи

Састојци:

2 чаше паленте
2 чаше брашна
4 кашике гриза
3 чаше киселе воде
2 кесице прашка за пециво
100 мл уља
200 г спанаћа
1 кашичица соли

Припрема:

У дубљој посуди помјешајте паленту, брашно, гриз и прашак за пециво, а спанаћ оперите, прелијте кључало водом, па када омекне исеците. У суве састојке додајте уље, киселу воду, спанаћ и со, па све заједно промешајте. Смесу оставите на собној температури 20 минута. У калуп за мафине ставите корпице за печење или га премажите уљем, па сваку напуните мало више од половине. Пеците у рерни загрејаној на 200 Ц око 15 минута.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Извор: Ствар укуса

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...