Прави се за САМО САТ И ПО времена: Најукуснији џем од смокви пун је витамина и минерала

0
970

САСТОЈЦИ ЗА ПЕKМЕЗ ОД СМОKВИ:

5 кг свежих смокви
250 г шећера
1 ванилин шећер
150 г меда
нарендана корица од три наранџе
2 кашичице цимета у праху (по жељи)
1 кашичица лимунске киселине у праху
ПРИПРЕМА ПЕKМЕЗА ОД СМОKВИ:

1. На лаганој ватри растопите шећер док не добије златножуту боју, а затим додајте мед.

Pročitajte i  Сутра обележавамо ТРЕЋИ НАЈВЕЋИ ПРАЗНИК код Срба: Ево зашто на Свете Тројице треба затражити ОПРОСТ свих грехова

2. Смокве исечене на четвртине додајте у смесу шећера и меда и наставите да их кувате на лаганој ватри 90 минута.

3. Kада добијете кашасту смесу, додајте наррендану корицу наранџе, цимет, ванилин шећер и лимунску киселину. Све заједно кувајте још 30-ак минута.

4. Док се пекмез кува, припремите чисте тегле за пуњење. Темељно их оперете, осушите и ставите у рерну 15 минута на 120 степени због дезинфекције.

Pročitajte i  Кроасани са јагодама: Надев прелива из њих, а мекани су као душе!

5. Пекмез полако сипајте у вруће тегле, добро затворите и окрените теглице наопачке неколико минута, а затим вратите у нормалан положај и оставите да се охладе.

Пријатно!

Stil.Kurir

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име