Pravi se za SAMO SAT I PO vremena: Najukusniji džem od smokvi pun je vitamina i minerala

0
614

SASTOJCI ZA PEKMEZ OD SMOKVI:

5 kg svežih smokvi
250 g šećera
1 vanilin šećer
150 g meda
narendana korica od tri narandže
2 kašičice cimeta u prahu (po želji)
1 kašičica limunske kiseline u prahu
PRIPREMA PEKMEZA OD SMOKVI:

1. Na laganoj vatri rastopite šećer dok ne dobije zlatnožutu boju, a zatim dodajte med.

Pročitajte i  Kuvani paradajz čuvaće vaše zdravlje do proleća: Jednostavan recept za sve domaćice

2. Smokve isečene na četvrtine dodajte u smesu šećera i meda i nastavite da ih kuvate na laganoj vatri 90 minuta.

3. Kada dobijete kašastu smesu, dodajte narrendanu koricu narandže, cimet, vanilin šećer i limunsku kiselinu. Sve zajedno kuvajte još 30-ak minuta.

4. Dok se pekmez kuva, pripremite čiste tegle za punjenje. Temeljno ih operete, osušite i stavite u rernu 15 minuta na 120 stepeni zbog dezinfekcije.

Pročitajte i  Reforma torta: Savršena poslastica PREPUNA čokolade i lešnika! Obožavaćete je!

5. Pekmez polako sipajte u vruće tegle, dobro zatvorite i okrenite teglice naopačke nekoliko minuta, a zatim vratite u normalan položaj i ostavite da se ohlade.

Prijatno!

Stil.Kurir

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime