Прелив за салату: Потребно је само 6 састојака за савршен укус

Састојци за прелив:

80 мл екстра девичанског маслиновог уља
60 мл винског сирћета
1 кашика лимуновог сока
2 чешња белог лука
1 кашичица дижон сенфа
1 кашичица сушеног оригана

Припрема:

1. Притисните огуљени и очишћени бели лук кроз пресу, или га ручно исецкајте на ситне комаде.

2. Убаците бели лук у теглу (с поклопцем).

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

3. Белом луку додајте маслиново уље, свеже исцеђен лимунов сок, дижон сенф, винско сирће и сушени оригано.

4. Поклопите теглу и добро промућкајте.

5. Прелијте део по зеленој салати. Остане ли вам прелива поклопљену теглу ставите у фрижидер и тако чувајте до пет дана.

Пријатно!

Извор: Стил

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...