Прелив за салату: Потребно је само 6 састојака за савршен укус

0
933
Foto: Flickr

Састојци за прелив:

80 мл екстра девичанског маслиновог уља
60 мл винског сирћета
1 кашика лимуновог сока
2 чешња белог лука
1 кашичица дижон сенфа
1 кашичица сушеног оригана

Припрема:

1. Притисните огуљени и очишћени бели лук кроз пресу, или га ручно исецкајте на ситне комаде.

2. Убаците бели лук у теглу (с поклопцем).

Pročitajte i  На челу са моштима Светог владике Николаја: Патријарх Порфирије позвао народ на Спасовданску литију

3. Белом луку додајте маслиново уље, свеже исцеђен лимунов сок, дижон сенф, винско сирће и сушени оригано.

4. Поклопите теглу и добро промућкајте.

5. Прелијте део по зеленој салати. Остане ли вам прелива поклопљену теглу ставите у фрижидер и тако чувајте до пет дана.

Пријатно!

Извор: Стил

Pročitajte i  Како је Стојан нашао пут до Бога и постао Василије Острошки - Животна прича великог чудотворца
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име