Пуне тезге: Пролеће је стигло на београдске пијаце

0
523

Након хладног времена и јаке хране, пролеће је право време за лаганију, здравију и природнију исхрану. Тезге пољопривредних произвођача на београдским пијацама су пуне сезонског воћа и поврћа. Не само да су богате, мирисне, шарене и за око угодне, већ су и пуне здравих, дуго ишчекиваних сезонских плодова природе.

На тезгама свих београдских пијаца се могу наћи зелена салата, ротквице, млади спанаћ, блитва, млади лук, сремуш, јагоде, јабуке и још мноштво здравих намирница. Конзумирање сезонског воћа и поврћа доноси бројне предности. Такве намирнице имају већу нутритивну вредност и вишеструко су благотворене за здравље. Богате су витаминима и влакнима, а оно што је важно јесте чињеница да садрже доста воде. Због тога су идеалне за „пролећни детокс“, односно за чишћење организма, које нам је итекако потребно након тешке хране која се конзумира током зимског периода.

Све ове намирнице долазе нам директно из башти и воћњака пољопривредних произвођача који их гаје на традиционалан начин, а такву понуду обезбеђују само београдске пијаце.

Како је у току и Васкршњи пост, пијаце су прави избор и када је реч о набавци посних намирница. Разноврсни асортиман чине свежа риба, поврће, воће, орашасти плодови, сушено воће, мед и остали домаћи производи које праве вредне домаћице по традиционалним рецептима својих мајки и бака.

 

Богата пролећна понуда и омиљени продавци чекају вас на вашим београдским пијацама.

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име