Крем чорба од бундеве: Савршен рецепт из наше Војводине

Потребни састојци:

  • По­ла ки­ле бун­де­ве исец­ка­не на коц­ки­це
  • 2 шар­га­ре­пе исец­ка­не на коц­ки­це
  • 50 г пу­те­ра
  • ма­ња гла­ви­ца цр­ног лу­ка исец­ка­на на ре­бар­ца
  • гран­чи­ца ру­зма­ри­на
  • 1,5 ли­тара су­пе од коц­ки­це
  • ве­ли­ка ча­ша ки­се­ле па­вла­ке
  • со
  • би­бер

Припрема:

У јед­ном лон­цу се на­пра­ви су­па од коц­ки­це, а у шер­пи на пу­те­ру про­пр­жи бун­де­ва, шар­га­ре­па и лук. По­со­ли се по уку­су, по­би­бе­ри, на­ли­је с по­ло­ви­ном су­пе, до­да ру­зма­рин и по­кло­пље­но ку­ва на уме­ре­ној ва­три.

Pročitajte i  Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Кад је ку­ва­но, ру­зма­рин се из­ва­ди и ба­ци, по­вр­ће про­па­си­ра, до­да оста­так су­пе и про­ме­ша.

Пред слу­же­ње се уме­ша с ве­ли­ком ча­шом ки­се­ле па­вла­ке.

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...