Јело које се и данас обожава: Старински рецепт за шуфнудле

0
1020
Фото: Јутјуб/принтскрин

Потребно је:

500 гр кромпира
1 жуманце
150 гр брашна
мало соли
3 кашике сира
мало кајмака за прелив
презле
уље
Припрема: Скувати кромпир у љусци, а потом га огулити. Одмах га изгњечити додати соли, жуманце, сир и брашно и умесити глатко тесто исећи на комадиће и ваљати у мале ваљке као на слици.

Pročitajte i  За њих не постоји ни споменик: 50 младих Српкиња које су бежећи пред Турцима решиле да скоком у Саву оду у заједничку смрт

Kувати у сланој води док не испливају и буди мекани на додир. У шерпу сипати уља додати презле и сусам и пропржити и уваљати шуфнудле у то. Прелити са кајмаком или умућеном киселом павлаком.

Извор: Бакина кухиња

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име