Jelo koje se i danas obožava: Starinski recept za šufnudle

0
811
Foto: Jutjub/printskrin

Potrebno je:

500 gr krompira
1 žumance
150 gr brašna
malo soli
3 kašike sira
malo kajmaka za preliv
prezle
ulje
Priprema: Skuvati krompir u ljusci, a potom ga oguliti. Odmah ga izgnječiti dodati soli, žumance, sir i brašno i umesiti glatko testo iseći na komadiće i valjati u male valjke kao na slici.

Pročitajte i  Ko je bio bog Jarilo, kome su se i Nemanjići klanjali: Umesto Đurđevdana nekada se slavio ovaj staroslovenski bog

Kuvati u slanoj vodi dok ne isplivaju i budi mekani na dodir. U šerpu sipati ulja dodati prezle i susam i propržiti i uvaljati šufnudle u to. Preliti sa kajmakom ili umućenom kiselom pavlakom.

Izvor: Bakina kuhinja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime