Рецепт за најбољу српску питу – ЦАРСКУ ПИТУ! Само помешајте ове састојке и добићете САВРШЕНСТВО

Царска пита је једна од најбољих српских пита. Ову питу као и гибаницу многи воле да једу јер се лагано спрема. Само помешате састојке и ставите да се запече.

Састојци:

250 г брашна
1 прашак за пециво
100 мл маслиновог уља
200 мл јогурта
100 г киселе павлаке
100 г качкаваља
150 г коцкице фета сира
4 јајета
4 кисела краставчића
1 већа кисела паприка

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Припрема:

Умутите јаја, додајте просејано брашно са прашком за пециво. Затим сипајте уље, јогурт, киселу павлаку, рендан качкаваљ, сецкане краставчиће и паприку и коцкице фете. Све лагано промешајте. Плех обложите пек папиром, па сипајте смесу. Поравнајте и пеците на 220°Ц око 40 минута.

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...