Рецепт за домаћи кечап: Без хемије и адитива, здрав, а УКУС 100 ПУТА БОЉИ од куповног!

Састојци:

2 кг парадајза
200 г црног лука
3 чена белог лука
2 меснате црвене паприке
50 мл уља
50 г шећера
75 мл јабуковог сирћета
1 кашичица соли
1 кашичица оригана
1 кашичиса босиљка
бибер
мало цимета
пар зрна каранфилића
1 кашичица сенфа

Припрема:

Црни лук заједно са белим ситно исецкајте и динстајте на уљу неких 20-ак минута, уз доливање воде по потреби. За то време ољуштите парадајз и исеците ситније коцке, па додајте у лук. Паприку испеците у рерни, ољуштите, очистите од семенки и уситните, па сипајте у шерпу. Додајте со, шећер, бибер, цимет и каранфилић. Kувајте на лаганој ватри око сат времена уз повремено мешање. Пред крај додајте јабуково сирће, млевени оригано и босиљак, као кашичицу сенфа. Све умутите стапним микесром да се добро испасира. Kувајте још пола сата, а уколико желите да буде гушћу кувајте цео сат. Kада се прохлади прелијте у тегле или флашице и затворите. Чувајте у фрижидеру.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...