Sastojci:
2 kg paradajza
200 g crnog luka
3 čena belog luka
2 mesnate crvene paprike
50 ml ulja
50 g šećera
75 ml jabukovog sirćeta
1 kašičica soli
1 kašičica origana
1 kašičisa bosiljka
biber
malo cimeta
par zrna karanfilića
1 kašičica senfa
Priprema:
Crni luk zajedno sa belim sitno iseckajte i dinstajte na ulju nekih 20-ak minuta, uz dolivanje vode po potrebi. Za to vreme oljuštite paradajz i isecite sitnije kocke, pa dodajte u luk. Papriku ispecite u rerni, oljuštite, očistite od semenki i usitnite, pa sipajte u šerpu. Dodajte so, šećer, biber, cimet i karanfilić. Kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena uz povremeno mešanje. Pred kraj dodajte jabukovo sirće, mleveni origano i bosiljak, kao kašičicu senfa. Sve umutite stapnim mikesrom da se dobro ispasira. Kuvajte još pola sata, a ukoliko želite da bude gušću kuvajte ceo sat. Kada se prohladi prelijte u tegle ili flašice i zatvorite. Čuvajte u frižideru.