Састојци:
2 кг парадајза
200 г црног лука
3 чена белог лука
2 меснате црвене паприке
50 мл уља
50 г шећера
75 мл јабуковог сирћета
1 кашичица соли
1 кашичица оригана
1 кашичиса босиљка
бибер
мало цимета
пар зрна каранфилића
1 кашичица сенфа
Припрема:
Црни лук заједно са белим ситно исецкајте и динстајте на уљу неких 20-ак минута, уз доливање воде по потреби. За то време ољуштите парадајз и исеците ситније коцке, па додајте у лук. Паприку испеците у рерни, ољуштите, очистите од семенки и уситните, па сипајте у шерпу. Додајте со, шећер, бибер, цимет и каранфилић. Kувајте на лаганој ватри око сат времена уз повремено мешање. Пред крај додајте јабуково сирће, млевени оригано и босиљак, као кашичицу сенфа. Све умутите стапним микесром да се добро испасира. Kувајте још пола сата, а уколико желите да буде гушћу кувајте цео сат. Kада се прохлади прелијте у тегле или флашице и затворите. Чувајте у фрижидеру.