NOV NAČIN za pripremu kiselog kupusa sa mesom: Ovako spremljen BOLjI JE OD PODVARKA!

0
576
Foto: Jutjub/printskrin

Ako volite podvarak ovaj ručak će vam se sigurno svideti. Na kiseli kupus poređajte meso, a onda zapecite u rerni. Pred kraj dodajte rendani sir za potpuni užitak. Sir koji se topi daje ovom jelu specifičan ukus. Odličan je predlog za ručak za celu porodicu.

Sastojci:

kiseli kupus
1 batak
1 teleća šnicla (od buta)
1 svinjska šnicla
1 praziluk
1 paradajz
60 g tvrdog sira
začinska paprika, lovorov list, ruzmarin, majčina dušica

Pročitajte i  Da li Srbi slave Božić kad treba? Naš Milutin Milanković dokazao je da je julijanski kalendar netačan, a Srbi mu ne veruju ni danas

Priprema:

Meso posolite i pobiberite i pecite u tiganju po 2 minuta sa svake strane. Izvadite meso i u tiganj još malo ulja i propržite praziluk. Posolite. Kupus isecite na trake debljine prsta. Stavite u tepsiju, poprskajte maslinovim uljem i pospite začinskom paprikom. Po kupusu poređajte meso. Na vrh mesa stavite grančicu prženog praziluka i grančicu svežeg ruzmarina na juneći i svinjski odrezak, a na batak grančicu timijana. Pokrijte folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 240°C oko 35 minuta. Skinite foliju i ukrasite kriškama paradajza i rendanim sirom. Pecite još 15 minuta na 200°C.

Pročitajte i  Slavimo Svetog Stefana: Trećeg dana Božića iznesite obavezno ovo iz kuće RADI NAPRETKA

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime