CarGo донирао 20.000 евра манастиру Хиландар

0
468

CarGo је донирао 20.000 евра манастиру Хиландар, коме је помоћ услед пандемије корона вируса била животно неопходна.

Повереник манастира, Милош Стојковић, срдачно се захвалио удружењу и компанији CarGo на једној од многобројних новчаних помоћи коју су пружили.

„CarGo је прави пример солидарности и саборности у Србији. Зато су прва и једина компанија која је побратимљена са Хиландаром. У претходном периоду, услед брзоширућег вируса, манастир је био затворен, па су и наши приходи пресушили. Већина монаха је била болесна. Свакодневни трошкови су били баснословно велики, а требало нам је све – од лекова до основних животних намирница“, објаснио је Стојковић.

Пријатељство компаније и манастира почело је након хуманитарне акције Камп пријатељства у којој је 400 деце слабијег материјалног статуса из читавог региона први пут боравило у Београду. Наставило се грађењем кампа у Сијаринској бањи, општина Медвеђа, када је CarGo донирао средства у износу од 125.000 евра.

„Поносни смо на све што смо са CarGo-ом успели да урадимо за ово време. Они су прави примери истинских људских вредности. Мислим да треба да служе као узор за све што је племенито и добро у нашем народу. Захвалио би им се у име манастира и свих монаха, који ће након донације, ову зиму мирније провести“, додао је Стојковић.

Председник Удружења CarGo, Александар Вучић, рекао је да је част што CarGo може да помогне када је најтеже.

„Већ неко време не желимо да причамо о нашим проблемима, али основа наших вредности је да помогнемо када год можемо. Ми често дајемо и када сами немамо јер верујемо да је солидарност основа нашег друштва. Сада нам је част што смо помогли монасима из Хиландара и надамо се да ће се здравствени биланс ускоро променити“, рекао је Вучић.

Компанија CarGo је једина компанија у домаћој историји која је побратимљена са манастиром Хиландар и која већ пар година несебично помаже његовој хуманој мисији.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име