Recept za ovu tortu svi će vam tražiti: Ukus će vas raspametiti, a seče se na najneobičniji način

0
3284

Spremite ukusnu tortu, a recept će vam tražiti i drugi kad je probaju.

SASTOJCI
za podlogu
200 g brašna
1 kašika praška za pecivo
75 g šećera
1 jaje
100 g maslaca

za fil od višanja
1 staklenka (720g) višanja

25 g gustina
2-3 kašike šećera

za fil od sira
4 jaja
400 g svežeg sira
300 g kisele pavlake

125 g šećera
50 g skrobnog brašna
kora 1 limuna
125 ml mleka

Pročitajte i  Ako kuvate pirinač na ovaj način pod hitno prestanite: Kako ne biste naškodili zdravlju jedino OVAKO ćete ga pravilno pripremiti

za čokoladni preliv
250 g mlečne čokolade
200 ml slatka pavlaka
50 g maslaca

PRIPREMA TESTA
Za testo pomešajte sve sastojke i umeste glatko testo. Razvaljajte i izrežite krug za kalup 26 cm. Sa ostatkom obložite ivice pleha. Višnje i šećer stavite na šporet pa sa malo soka koji ste odvojili razmutite gustin. Kada uvri dodajte gustin višnjama i kuvajte dok ne postane gusto i prozirno. Hladite dok ne postane mlako zatim premažite testo u pleh.

Pročitajte i  Priča Čehova o ženi koja NIJE VOLELA svog muža - kada ga je izgubila GORKO se pokajala! Snažna poruka!

Za nadev od sira prvo izradite belance sa šećerom u čvrst sneg. Ostale sastojke stavite u drugu posudu pa i njih umešajte. Dodajte masi od sira belanjak, dobro umutite. Prelijte na višnje i stavite peći na 180 °C oko sat i 10 min.

Tortu ostavite da se ohladi zatim je stavite u frižider na nekolliko sati. Kada se ohladiti pripremite preliv od čokolade i slatke pavlake na pari, kada se rastopi, umešajte maslac, malo prohladite i prelijte po torti.

Pročitajte i  Recept za makedosnki ajvar star decenijama: Uspeće baš svakome!

Ohladite u frižideru, a režite tortu vrućim nožem.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime