Recept za teleću čorbu kao iz kafane: Savršeno jelo na kašiku za porodični ručak

0
1832
Foto: Jutjub/printskrin

Sastojci:

500 grama telećeg mesa od buta ili vrata
1 glavica crnog luka
1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
1 koren celera
2 krompira
1 dl ulja
2 kašike brašna
2 dl kisele pavlake
1 žumance
so
biber
lorber
malo peršunovog lista

Priprema: Crni luk sitno iseckajte, pa izdinstajtena ulju. Dodajte meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena. Dodajte povrće iseckano na kockice, posolite, pobiberite, te nalijte oko 2 litra vode. Napravite i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata. Pred serviranje u gotovu čorbu umešajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom. Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom.

Pročitajte i  Budi human kao što je bila Srbija 1885: Ovakav natpis stajao u je u Ženevi u čast našem narodu zbog U ISTORIJI NEZAPAMĆENOG čina tokom ratovanja

Izvor: Stil

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime