Реформа торта: Савршена посластица ПРЕПУНА чоколаде и лешника! Обожаваћете је!

Састојци за кору:

8 беланаца
250 г шећера
250 г ораха
3 кашике брашна

Састојци за фил:

8 жуманаца
250 г шећера
4 штангле чоколаде
250 г путера

Припрема коре:

Умутите беланца у чврст шне, па додајте шећер и наставите да мутите.
Додајте самлевене орахе и брашно, те добро промешајте.
Сипајте смесу у већи подмазан плех и пеците на 200 Целзијуса око 15 минута.
Исеците кору на три једнака дела (можете сваку кору засебно пећи). Kора не треба да буде дебела.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Припрема фила:

Умутите жуманца, па додајте шећер и наставите да мутите.
Отопите чоколаду и додајте у смесу, те лепо промешајте.
Затим додајте путер који сте претходно добро умутили и опет промешајте.
Добијену смесу кувајте кратко на пари да се мало згусне.
Сваку кору премажите филом, па сложите једну на другу.
Фил намажите и преко целе торте.
Можете је украсити млевеним орасима или пропрженим шећером.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Стил.Курир

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...