Успешно завршен рели спектакл у Мионици: Најуспешније екипе кући однеле пехаре

0
719

Протеклог викенда љубитељи аутомобилизма имали су прилику да уживају у узбудљивом и неизвесном такмичењу за шампионат Србије, трећем „Релију Мионица“.

Од 30 пријављених посада, због техничке исправности, на стази укупне дужине 200 километара, стартовало је 25 екипа. Након девет специјалних испита славили су Владица Рабреновић и Ана Голић, који су за само три секунде били бржи од Ненада Вићентића и Ивана Јевтића. Најнижи степеник су заузели Жељко Милутивновић и Урош Лукић.

Велики број посетилаца испратило је  церемонијални старт на Тргу војводе Живојина Мишића којим је у петак 17. маја званично отворен трећи „Рели Мионица“. Рели је одржан у суботу, а такмичење је завршено исте вечери церемонијом проглашења победника на Тргу, где је пехаре уручио председник општине Мионица Бобан Јанковић.

– Заиста смо поносни што управо Мионица ове године отвара сезону рели такмичења у Србији. Морам напоменути да је за ово такмичење владало велико интересовање од стране такмичарских посада, што потврђује повећање броја пријављених екипа у односу на прошлу годину. Мионица је и ове године оправдала титулу доброг домаћина и организатора овакве врсте такмичења. – рекао је Јанковић.

Рели Мионица се одржава трећи пут за редом под покровитељством општине Мионица, у организацији АК Фам ММ Повер са Ауто-мото савезом Србије и Спортским ауто и картинг савезом Србије. Ово такмичење које се бодује за ФИА Централно европски зонски рели шампионат, Међународно зонско рели првенство Србије и Национални рели шампионат Србије.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име