5 разлога зашто је рен најздравији корен на свету: Јешћете га сваки дан

Захваљујући својим јединственим једињењима, рен је у стању да помогне у третирању многих бољки. Лековитост рена је неупитна, а до свог пуног изражаја долази онда када треба подстаћи имунитет, смањити крвни притисак или спречити болести костију.

Рен

Kод козумирања рена треба имати на уму да он садржи натријум, који није тако повољан за дијабетичаре. Људи са поремећајем у раду бубрега такође би требало значајно да избегавају конзумирање рена, али се због његове лековитости ипак препоручују мале количине.

Спречава рак

Мање је познато да рен у себи садржи специфично органско једињење синигрин које помаже у смањењу канцерогеног раста. Захваљујући синигрину, рен поспешује имунитет, који се својом јачином ефектније бори против малигнитета и стања која доводе до карцинома.

Pročitajte i  Из књиге "Болести душе" Николаја Пестова: Питања која ће вам открити да ли је ваше психичко здравље нарушено

 

Подстиче имунитет

Нутриционисти су уверени да, осим што ћемо остати у форми, редовним конзумирањем рена активирамо сопствени имуни систем, који је наша одбрана од свих врста болести. Изотиоцијанат у рену ће подстакнути активацију јачања нашег имуног система и побољшати производњу белих крвних зрнаца чији број зависи од броја слободних радикала.Смањује крвни притисак

Рен је фантастичан у снижавању крвног притиска, не само конзумирањем, већ и удисањем овог корена. Оштар мирис ове биљке може смањити ниво крвног притиска тако што рен производи азот-моноксид, који помаже нашим крвним судовима да се опусте што је више могуће.

Pročitajte i  Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Предупређује артритис и остеопорозу

Kалцијум и магнезијум су есенцијални минерали задужени за изградњу костију који нас држе подаље од настанка артритиса и остеопорозе. Рен је веома богат овим минералима, па се због тога препоручује у исхрани свима који имају генетску предиспозицију ка развијању ових коштаних обољења.

Побољшава варење и дисање

Оштар мирис неких биљака попут рузмарина, жалфије или нане поспешује правилно дисање, умирује напетост и побољшава концентрацију. Рен је љут толико да тера и сузе на очи, а потпомаже нашем респираторном систему да ради “као сат”.

Pročitajte i  Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Довољно је дубоко удахнути изблендиран рен како би се смањила слуз код прехладе и болова у плућима, као и све непријатности које прате прехладу, алергије или упалу синуса. Употреба рена у исхрани доводи до правилног дигестивног рада и здравља наших црева којима не смета његова љутина.

Стил

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...