Најишчекиванији филм ове године: Сцене из филма “Краљ Петар Први” оставиће вас без даха

1
2328

У биоскопе нам за тачно месец дана стиже прави филмско-историјски спектакл “Краљ Петар Први”, Лазара Ристовског.

Филм који говори о подвизима српског народа и српске војске у Великом рату сниман је више од шест месеци, а настао је према мотивима романа “Чарапе краља Петра”.

“Није ово без разлога најишчекиванији филм године. Славимо сто године победе у рату. Филмови на ову тему су у Србији права реткост и на прсте једне руке могу да се наброје пројекти о Првом светског рату”, каже Лазар Ристовски.

Pročitajte i  АKО НЕМАТЕ НОВАЦ, ПОСАО И СРЕЋЕ У ЉУБАВИ ПОМОЛИТЕ СЕ ОВАKО: Чудотворна молитва Свете Kсеније Петроградске

Филм “Краљ Петар Први” продукционо је највећи филм снимљен у Србији, а у њега је уложено више од два милиона евра.

 

Филмска екипа, коју је чинило преко 100 глумаца и 7.000 статиста, снимала је више од шест месеци, са укупно 106 снимајућих дана, од 17. марта, на многим аутентичним локацијама и објектима по читавој Србији, на Старој планини, у Књажевцу, Ваљеву, Крупњу, Соко граду, Београду, Сомбору, Панчеву, на Космају, у Сремским Карловцима и на Крфу.

Pročitajte i  Ово су 2 сигурна симптома короне код деце: Др Јаковљевић објаснио како да препознате ковид код малишана

Глумачку екипу, поред једног од наших најбољих глумаца Лазара Ристовског, кога ћемо гледати у главној улози краља Петра Првог, чине и млади Милан Колак у лику добровољца Маринка Спасојевића, главну женску улогу тумачи Даница Ристовски у лику Макрене Спасојевић, Александар Вучковић тумачи лик младог регента Александра, дечак Иван Вујић игра Момчила Гаврића, најмлађег официра у Првом светском рату, популарни Радован Раша Вујовић сељака Животу, млади Марко Тодоровић игра принца Ђорђа, а улоге у филму још тумаче и Бранко Јеринић, Павле Јеринић, Тихомир Арсић, Слободан Ћустић, Танасије Узуновић, Марко Баћовић, Небојша Кундачина и многи други.

Pročitajte i  Креативност на једном месту: Разлог више да посетите Палилулску пијацу овог викенда

Премијера филма “Краљ Петар Први” заказана је за 5. децембар, а публика ће премијерно извођење моћи да погледа на три локације у истом дану у Београду. Тренутно су у продаји карте за Сава центар и Комбанк дворану, а наредних дана почиње продаја и за Синеплекс Ушће.

 

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

  1. Свака част!
    Ја једва чека да погледам филм о Краљу Петру I Карађорђевић у биоскоп Крушевац.
    У филму, поред лика Краља Петра I Карађорђевића кога тумачи Лазар Ристовски, појављују се и Краљ Александар I Карађорђевић кога тумачи Александар Вучковић, Марко Тодоровић кога тумачи Марко Тодоровић, Никола Пашић кога тумачи Марко Баћовић, Војвода Радомир Путник кога тумачи Танасије Узуновић, Војвода Степа Степановић кога тумачи Бранко Јеринић, Војвода Живојин Мишић кога тумачи Светозар Цветковић, Војвода Петар Бојовић кога тумачи Небојша Кундачина, Генерал Павле Јуршић Штурм, кога тумачи Радоје Чупић, Мајор/Војвода Војислав Танкосић кога тумачи Иван Исаиловић, Пуковник Миливоје Стојановић Брка кога тумачи Драган Марјановић и Момчило Гаврић кога тумачи Иван Вујић. Они су највећи српски јунаци, српски родољуби који су се борили за нашу отаџбину Србију.
    Нека им је вечна слава и хвала!
    ЖИВЕО КРАЉ! ЖИВЕЛА ПРАВОСЛАВНА КРАЉЕВИНА СРБИЈА!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име