Sećanje na Tasovca: CarGo u ritmu filharmonije

0
392

U čast iznenada preminulog direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca, CarGo pokreće akciju sećanja na Tasovca. U odabranim CarGo automobilima će se u četvrtak ponovo čuti prepoznatljivi tonovi Mocarta, Baha, Betovena i drugih velikana.

Predsednik Udruženja CarGo, Aleksandar Vučić, rekao je da je cilj akcije da se oda počast velikanu srpske kulture ali i dugogodišnjem prijatelju CarGo porodice.

„Verujem da smo svi pogođeni vešću da nas je prerano napustio istaknuti član zajednice. Kao predsednik Udruženja CarGo, imao sam privilegiju da ga upoznam i da sarađujem sa njim. Naša ideja o vraćanju klasične muzike na ulice naš je mali doprinos očuvanju kulture sećanja na vrsnog umetnika i jednog od najvećih prijatelja naše kuće“, istakao je Vučić.

CarGo je zajedno sa Tasovcem, Filaharmonijom i različitim kompanijama uspešno sproveo kampanju „Muzika svuda“. Zajednička akcija širenja klasične muzike van koncertnih dvorana usled pandemije korona virusa, uspešno je realizovana sa više od 250.000 ljudi.

“Bio je veliki prijatelj naše kuće i posebno se radovao sledećoj zajedničkoj akciji tokom koje bismo stigli do pola milona ljudi. Taso, mi te nećemo izneveriti”, zaključio je Vučić.

Bivši ministar kulture i dugogodišnji direktor Beogradske filharmonije, iznenada je preminuo u svojoj 55. godini.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име