Сир од зејтина, пилетина пуна концетрата: Професор доктор Перишић о преварама на пијаци

0
1134
Извор: Принтскрин ТВ Прва

Гастроентеролог проф. др Војислав Перишић причао је у Јутарњем програму Прве о преварама на пијаци, где често мислимо да купујемо домаће, проверене производе а добијамо “мачку у џаку”!

Професор је до детаља објаснио какво месо никада не би требало купити, и шта је тест који дефинитивно доказује да нисмо купили сир, већ неквалитетни производ од зејтина. Нарочито је упозорио на месо живине!
Професор Перишић казао је да би на пијаци, али и у месари, добро требало погледати које је боје масноћа на живинском месу.

Pročitajte i  Веровања на Часне вериге: Од Верижица настаје блаже време, а ево шта НИКАКО не смете радити на овај дан

“Неквалитетна, запамтите, бела масноћа, то је најгоре. Када видите белу маст, она има лоше липиде. Жута маст, е то је права ствар. Када видите на пијаци жуту масноћу, то је пиле храњено нормалним стварима из дворишта. Бела маст значи – храњено је концентратом! Ако је бела маст на живини, не купујте”, рекао је он.

Pročitajte i  Савет патријарха Павла: Како опоменути пријатеље и ближње када видите да греше

Раније је објаснио да ћемо лажни сир најпре препознати по цени, али је сада открио и трик који помаже да га разликујемо од правог.

“Први критеријум је цена, знате шта, има јако много превараната на пијаци, могу то слободно да кажем. Ја прво прошетам целом пијацом, па питам ко су и шта су продавци, одакле долазе. Домаћица мора да има времена да прича са продавцима. Онда маркирамо на пијаци оне особе које су нам проверене. Горчина сира, па потом киселост, то су сигнали. Али текстура, узмите сир у шаку, ако је сир под руком грумуљичаст сир, мрви се, то је сир од зејтина”, рекао је он.

Pročitajte i  Несрећна љубав Бранка Радичевића: Својој вољеној посветио је ОВУ песму, за коју данас сви мисле да је Чолина

Извор: ТВ Прва

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име