Славимо браћу која су страдала за веру: Данас ОБАВЕЗНО морате говорити ОВО да би вас срећа пратила

0
662

Свети Мануил, Савел и Исмаил су православни светитељи и мученици из 4. века.

Били су рођена браћа. Рођени су у Персији. Васпитани у хришћанском духу и крштени. Били су високи чиновници код персијског цара Аламундара.

Цар их је послао на преговоре са римским царем Јулијаном Отпадником. Цар Јулијан је тада приредио светковину где су његови поданици приносили жртве идолима. Персијска браћа су одбили да учествују у томе објашњавајући да су дошли као изасланици персијског цара ради успостављања мира међу два царства, а не због чега другог; да су хришћани, и да сматрају недостојним клањати се мртвим идолима и приносити им жртве. Цар Јулијан их је након тога бацио у тамницу. Након дугих мучења наредио је да их убију. Персијски цар Аламундар је због тога напао римске снаге Јулијана Отступника и жестоко га поразио.

Pročitajte i  Свети Сисоје, заштитник деце: Урадите ОВО да вам деца буду здрава, а све што урадите на овај празник биће благословено

Света браћа Мануил, Савел и Исмаил пострадали су мученички 362. године.

– Kако човек може сакрити истину код толиких сведока истине! Ништа лажније нема од лажи. Ништа неуспешније. Ништа дрскије. Ништа луђе. Оно што бива унутра у човеку то види Бог све и све восјке небеске. Јер ко год лаже, Духу Божјем лаже, и Дух Божји оставља лажљивца у тами и смрти.

Pročitajte i  Вечна кућа 833 српска ратника: Имена младића којих се више нико не сећа, а од српских туриста ретко ко сврати у Бизерту

Магазин Новости

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име