До сочног и меканог месо у само три корака: Злата вредни савети за најбоље домаћице

0
2540

 

meso

До меканог и сочног меса у само три корака

Ако вам се дешава да месо које печете у рерни испадне тврдо и суво, прочитајте пар трикова куварице Анабел Лангбин и више вам се то неће десити, већ ће месо које спремате бити меко и сочно, пише Coolinarka.

Како бисте добили мекше комаде меса, неопходно је да знате неколико тајних трикова како да вам то пође за руком.

Pročitajte i  Према старом веровању слике мртвих никако не смете чувати у кући: Ево и зашто!

Пре свега, специфична структура меса захтева и посебну дренажу, па и само сечење игра велику улогу у мекоћи и сочности.

Месо се састоји од паралелних мишићних влакана, па да бисте добили мекше комаде, пожељно је резати га управо преко тих мишића.

Такође је јако важно да месо не сечете одмах након печења, јер ризикујете да сви природни сокови исцуре. Поред тога, боја ће бити неуједначена, а месо, које је још увек у процесу печења, биће тврдо на крају.

Pročitajte i  Васкршња јаја најлепших дугиних боја: Овако рускиње фарбају јаја за велики празник

Када извадите из рерне печени комад меса покријте га папиром за печење и чистом кухињском крпом и оставите да одмори око пола сата. Сокови ће се распоредити кроз кроз цели комад меса, изједначиће се боја, а на крају месо постаје прилично мекше, а самим тим и укусније.

Проверите у ком се смеру протежу мишићна влакна у месу. Ако то не можете одмах да уочите, месо мало зарежите на рубу. Уз помоћ оштрог ножа за резање меса, месо зарежите под правим углом вертикално на мишићна влакна. Режите танке шните меса како би структура била што мекша.
Осим тога, месо сеците тако да виљушку ставите испред ножа, а не обрнуто.

Pročitajte i  Рецепт за домаћи ликер од јагода - пиће које осваја неодољивом аромом

(Coolinarka)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име