Специјалитет са севера Србије: Војвођанска гулаш чорба по рецепту наше читатељке

Наша читатељка Јасна Јовановић, послала нам је рецепт за јело које, како каже, често прави својој породици за ручак.

 

Потребно вам је:
600 гр говеђег меса
3 главице црног лука
3 чена белог лука
3 кромпира
веза мирођије
1 дл уља
1 л говеђег фонда или коцка за говеђу супу
кашика алеве паприке
со и млевени бибер по укусу

Pročitajte i  Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Припрема:

Пре кувања говеђе месе од врата или плећке исецкајте на ситне коцкице. Црни лук очистите и исеците на ребарца а бели лук ситно исецкајте. Кромпир очистите, оперите и исецкајте на коцкице 1 цм а мирођију такође ситно исецкајте. Ако уместо фонда користите коцке за супу, скувајте у 1л воде.
У лонцу на загрејаном уљу пропржите црни лук да благо порумени, додајте месо и пржите док месо не добије боју. Преко меса и лука поспите алеву паприку и кратко пропржите. Додајте зачин- со и бибер по укусу. Када месо омекша, додајте кромпир, бели лук и кувајте док све намирнице не омекшају. На крају чорбу зачините мирођијом.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

 

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...