Након дугих 25 година у Мионици отворена спортска хала: Велелепни објекат који ће красити целу Западну Србију

0
1177

У недељу, 15. јула, свечано је отворена спортска хала  која је изграђена по највећим светским стандардима и представља најмодернији објекат у Западној Србији.

Мионичани су имали част, да халу на коју су чекали 25 година отвори први човек Србије, председник Републике Србије, Александар Вучић.

Председник Републике је том приликом изјавио:

Деца ће овде моћи да тренирају, да се развију у спортском духу, да буду шампиони, да науче како се спортски губи. Децо, шта год вам говорили, нема лаког успеха. До њега се стиже тешким радом. Молим вас да радите више, снажније, да се борите, да нас учините поносним, да из ове хале изађу шампиони.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић, захвалио је председнику Србије што је подржао изградњу хале спортова у Мионици и што је препознао колико је важно улагати у омладину и будућност.

Мионици је сада отворен пут за учешће и организацију бројних спортских догађаја и постаће место окупљања многобројних спортиста и рекреативаца, а спортска хала у Мионици ће бити и Национални тренинг центар рукометаша- истакао је председник општине Мионица.

Изградња овог објекта је започета давне 1993. године, али је убрзо након тога прекинута. Све до прошле године, недовршена хала је било ругло Мионице и опасно место за све пролазнике и становнике варошице. Локална самоуправо је остварила одличну сарадњу и договор са Министарством омладине и спорта и Рукометним савезом Србије о изградњи и реновирању хале.

Крајем прошле године су започети радови на хали у које је уложено 113,7 милиона динара, од чега је 44 милиона динара издвојило Министарство омладине и спорта, а преостали део општина Мионца.

Спортска дворана је изграђена по највећим светским стандардима, поседује ФИБА и ИХФ сертификате који су неопходни за одржавање међународних утакмица.

Ова дворана представља један од најважнијих инфраструктурних објеката за општину Мионица. Њена површина износи 2.900 квадратних метара, а максимални капацитет који може да прими је око 2.800 људи.

Мионица је добила велики спортски центар, отвара се Национални тренинг центар за рукомет и остварени су услови за све остале спортове. Она ће бити место где ће се одржавати многобројна међународна и домаћа такмичења. А становници Мионице ће имати прилику да у свом месту навијају за Србију.

Након церемоније свечаног отварања хале, одржана је и прва рукометна утакмица женских рукометних клубова из Мионице.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име