Nakon dugih 25 godina u Mionici otvorena sportska hala: Velelepni objekat koji će krasiti celu Zapadnu Srbiju

0
906

U nedelju, 15. jula, svečano je otvorena sportska hala  koja je izgrađena po najvećim svetskim standardima i predstavlja najmoderniji objekat u Zapadnoj Srbiji.

Mioničani su imali čast, da halu na koju su čekali 25 godina otvori prvi čovek Srbije, predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić.

Predsednik Republike je tom prilikom izjavio:

Deca će ovde moći da treniraju, da se razviju u sportskom duhu, da budu šampioni, da nauče kako se sportski gubi. Deco, šta god vam govorili, nema lakog uspeha. Do njega se stiže teškim radom. Molim vas da radite više, snažnije, da se borite, da nas učinite ponosnim, da iz ove hale izađu šampioni.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković, zahvalio je predsedniku Srbije što je podržao izgradnju hale sportova u Mionici i što je prepoznao koliko je važno ulagati u omladinu i budućnost.

Mionici je sada otvoren put za učešće i organizaciju brojnih sportskih događaja i postaće mesto okupljanja mnogobrojnih sportista i rekreativaca, a sportska hala u Mionici će biti i Nacionalni trening centar rukometaša- istakao je predsednik opštine Mionica.

Izgradnja ovog objekta je započeta davne 1993. godine, ali je ubrzo nakon toga prekinuta. Sve do prošle godine, nedovršena hala je bilo ruglo Mionice i opasno mesto za sve prolaznike i stanovnike varošice. Lokalna samoupravo je ostvarila odličnu saradnju i dogovor sa Ministarstvom omladine i sporta i Rukometnim savezom Srbije o izgradnji i renoviranju hale.

Krajem prošle godine su započeti radovi na hali u koje je uloženo 113,7 miliona dinara, od čega je 44 miliona dinara izdvojilo Ministarstvo omladine i sporta, a preostali deo opština Mionca.

Sportska dvorana je izgrađena po najvećim svetskim standardima, poseduje FIBA i IHF sertifikate koji su neophodni za održavanje međunarodnih utakmica.

Ova dvorana predstavlja jedan od najvažnijih infrastrukturnih objekata za opštinu Mionica. Njena površina iznosi 2.900 kvadratnih metara, a maksimalni kapacitet koji može da primi je oko 2.800 ljudi.

Mionica je dobila veliki sportski centar, otvara se Nacionalni trening centar za rukomet i ostvareni su uslovi za sve ostale sportove. Ona će biti mesto gde će se održavati mnogobrojna međunarodna i domaća takmičenja. A stanovnici Mionice će imati priliku da u svom mestu navijaju za Srbiju.

Nakon ceremonije svečanog otvaranja hale, održana je i prva rukometna utakmica ženskih rukometnih klubova iz Mionice.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime