Sveti Simon Zilota: Hristos mu je bio na svadbi i pretvorio vodu u vino! Videvši to čudo odmah je ostavio nevestu i pošao za njim

0
1017

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju dan posvećen Svetom Simonu Zilotu iz Kane Galilejske koji je lično poznavao Gospoda Hrista i njegovu majku, pošto Kana nije daleko od Nazareta.

I kada se Simon ženio, na svoju svadbu pozvao je Gospoda Isusa sa učenicima, ali pošto im je tokom slavlja nestalo vina, Isus Hrist pretvorio je vodu u vino.

Pročitajte i  Recept za starinske kiflice koje mirišu na detinjstvo: Svi smo ih obožavali, a naše bake su ih stalno pravile!

Videvši takvo čudo, Simon je poverovao u Gospoda Hrista, i odmah ostavio i nevestu i svadbu i kuću, i pošao za njim. Zbog toga su ga i prozvali Zilot, to jest Revnitelj, jer ga božanska ljubav prema Hristu toliko zanela, da je prezreo i nevestu i sve svetovno radi ljubavi Božje.

Pročitajte i  Sutra je Sveti Prokopije: Narodni običaji nalažu da OVO nikako NE SMETE raditi na dan velikog sveca
sveti simon zilota
sveti simon zilota

Zbog toga je uvršćen među učenike Hristove i postao je jedan od dvanaestorice apostola. Pošto je uspeo da mnoge prosveti rečju evanđelskom i obrati veri Hristovoj, on bi od nevernika namučen i najzad na krstu raspet kao i njegov Gospod.

Za oproštaj grehova danas izgovorite ovu molitvu:

Apostole Sveti Simone, moli Milostivoga Boga, da oproštaj grehova podari dušama našim.

Pročitajte i  Negujmo svetinju braka: Otac Predrag Popović, najpoznatiji sveštenik Srbije, iznenadio svoju suprugu emotivnim rođendanskim videom

Kurir

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime