Принцес крофна торта: Кремаста и хрскава посластица за све генерације

Састојци за тесто: 150 г брашна, 100 мл воде, 100 мл млека, 80 г путера, 4 јаја, 1 кашика прашка за пециво, пола кашике соли.

За крем: 500 мл млека, 150 г шећера, 100 г брашна, 2 јаја, 180 г путера.

Припрема: Растопити 80 г путера на рингли, додати млеко и воду, со. Брашно претходно помешано с прашком за пециво додати уз непрестано мешање. Kад се сједини у чвршћу масу, пребаците у другу посуду да се охлади. Укључите рерну на 200 степени. За то време у тесто додајте јаја, једно по једно. Између сваког додавања, потпуно сједините смесу са сваким јајетом.

Pročitajte i  Почео је Васкршњи пост: Постом човек вежба великодушност и олакшава тело и дух од мрака и дебелости

У тепсију пречника 25 цм ставити половину теста и размазати да буде равно. Пећи 20 минута на 200 степени. Не отварати рерну током печења! Затим од остатака теста испеците још једну кору.

Стил.Курир

Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута

Посне макароне са туњевином - направите лако ово брзо,...

“Ноћ укуса” на пијаци “Палилула”: Добар провод уз дегустацију и музику

ЈКП „Београдске пијаце“  у петак, 29. марта организује пету...