Tradicionalne novogodišnje krofne: Pune fila, mekane i sočne, večeras svaka porodica treba da ih ima na trpezi

0
1386
Foto: Jutjub/printskrin/Letina kuhinja

Pripremite ukusan desert koji uspeva i početnicima u kuhinji.

Sastojci:

700g brašna
40gr svežeg kvasca
400ml mleka
50ml ulja
1 supena kašika šećera
prstohvat soli
2 jaja

Priprema:

U polovinu brašna dodati mlako mleko,kvasac i šećer promešati. Zatim dodati ulje i jaja, opet promešati. Dodati i drugu polovinu brašna i prstohvat soli pa sjediniti da testo bude lepljivo. Prekriti krpom i ostaviti da se udvostruči. Kada se testo udvostručilo, preraditi ga i razviti debljine 1cm. Seći krugove pa poređati po površini na koju smo stavili brašno. Krofne ostaviti još 20 minuta. Pržiti ih u vrućem ulju sa obe strane.

Pročitajte i  OVO JE GLAVNA RAZLIKA IZMEĐU RUSA I AMERIKANACA: Genijalno ovjašnjenje Nikite Mihalkova Momi Kaporu i danas se prepričava

Izvor: Letina kuhinja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime