Традиционалне новогодишње крофне: Пуне фила, мекане и сочне, вечерас свака породица треба да их има на трпези

Припремите укусан десерт који успева и почетницима у кухињи.

Састојци:

700г брашна
40гр свежег квасца
400мл млека
50мл уља
1 супена кашика шећера
прстохват соли
2 јаја

Припрема:

У половину брашна додати млако млеко,квасац и шећер промешати. Затим додати уље и јаја, опет промешати. Додати и другу половину брашна и прстохват соли па сјединити да тесто буде лепљиво. Прекрити крпом и оставити да се удвостручи. Kада се тесто удвостручило, прерадити га и развити дебљине 1цм. Сећи кругове па поређати по површини на коју смо ставили брашно. Kрофне оставити још 20 минута. Пржити их у врућем уљу са обе стране.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Извор: Летина кухиња

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...