Tradicionalne novogodišnje krofne: Pune fila, mekane i sočne, večeras svaka porodica treba da ih ima na trpezi

Pripremite ukusan desert koji uspeva i početnicima u kuhinji.

Sastojci:

700g brašna
40gr svežeg kvasca
400ml mleka
50ml ulja
1 supena kašika šećera
prstohvat soli
2 jaja

Priprema:

U polovinu brašna dodati mlako mleko,kvasac i šećer promešati. Zatim dodati ulje i jaja, opet promešati. Dodati i drugu polovinu brašna i prstohvat soli pa sjediniti da testo bude lepljivo. Prekriti krpom i ostaviti da se udvostruči. Kada se testo udvostručilo, preraditi ga i razviti debljine 1cm. Seći krugove pa poređati po površini na koju smo stavili brašno. Krofne ostaviti još 20 minuta. Pržiti ih u vrućem ulju sa obe strane.

Pročitajte i  Lazareva subota je dan dečje radosti: Zašto su deca u centru ovog praznika koji slavi Isusovo čudo vaskrsenja Lazara?

Izvor: Letina kuhinja