Традиционални новогодишњи колач: Правио се у СВАКОЈ кући бивше Југе, а и данас га многи обожавају

0
3779
Youtube/printscreen/Igor the Cook

Састојци:

150 гр ораха
2 јаја
60 гр шећера
ванилин шећер
200 мл млека
100 мл уља
270 гр брашна
прашак за пециво
10 кашика шећера
6 кашика воде
150 гр чоколаде
10 кашика шећера
6 кашика воде
50 гр кекса

Припрема: Добро умутите јаја и шећер. Постепено додајте шећер. Додајте ванилин шећер, млеко и уље. Додајте брашно и прашак за пециво. Промешајте ручно и ставите млевене орахе.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Излите у науљен и побрашњен плех и пеците бисквит на 180 ц – 35 минута.

Спремите глазуру: помешајте 10 кашика шећера и 6 кашика воде, па истопите шећер. Склонити са ватре. Додати чоколаду, орахе и млевене кексе. Промешати.

Излити преко бисквита, посути сецканим орасима, охладити и сервирати.

Извор: Igor the Cook

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име