Домаћи помфрит као из ресторана: Једноставан трик за хрскав и сочан кромпир

На једном популарном кулинарском порталу, професионални кувари коначно су нам открили рецепт за помфрит какав сви волимо – хрскав споља, а сочан изнутра. А главни састојак за то је кукурузни скроб. Цео поступак припреме треба да изгледа овако:

Бирајте кромпире са тамно браон кором и пар клица. Насецкајте га на комадиће дебеле отприлике центиметар, јер ако су претанки изгореће споља а изнутра још неће бити готови. Потом помфрит просушите да уклоните вишак воде, а онда поспите са мало кукурузног скроба како би он покупио остатак влаге, па ће због тога помфрит бити хрскавији.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Потом равномерно попрскајте са мало маслиновог уља, а онда их и равномерно поређајте на плех, притом пазећи да не направите гомилице већ да сваки комадић има довољно простора. Пеците на 230 степени и то око 20 до 25 минута, а на пола процеса их окрените на другу страну. И то је то – добили сте савршен, хрскави помфрит.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

zena.blic.rs

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...