Туризам у Србији 2020. године: Подаци за јун уливају наду, туристи највише заинтересовани за Врњачку бању, Сокобању, Златибор и Копаоник

0
457

У периоду јануар-јун 2020. године у Републици Србији боравило је укупно 780.785 туриста, што је за 53 % мање у односу на исти период прошле године. Домаћих туриста било је 515.164 (42 % мање у односу на период јануар- јун 2019.) или  66 % од укупног броја гостију, а иностраних 265.621 (65 % мање у односу на исти период прошле године).

У периоду јануар-јун 2020. године остварено је укупно 2,536.432 ноћења (што је за 44 % мање у односу на период јануар-јун 2019. године).

Pročitajte i  Село у Банату које је највеће станиште РОДА: Броји преко 40 гнезда ових птица, које се понашају као прави кућни љубимци

Иако и даље говоримо о паду туристичког промета, подаци за јун месец, у односу на мај, уливају наду. У Србији је у јуну ове године, у односу на јун 2019. године, број ноћења домаћих туриста мањи за 17%, што је значајно мањи пад у односу на мај, када је пад домаћих туриста био чак 76%.

Pročitajte i  Последња неукроћена река у Војводини: Упознајте Неру - прави РАЈ за љубитеље НЕТАКНУТЕ природе

Домаћи туристи су у јуну највише били заинтересовани за бањска и планинска места – Врњачку бању, Сокобању, Златибор, Тару, Дивчибаре, Копаоник и др.

Према подацима локалних туристичких организација, велико је интересовање домаћих туриста за одмор у Србији, што би требало да покажу и статистички подаци за месец јул.

Подсећамо да треба бити одговоран и придржавати се свих епидемиолошких мера у циљу заштите и спречавања ширења вируса COVID-19.

Pročitajte i  Последња неукроћена река у Војводини: Упознајте Неру - прави РАЈ за љубитеље НЕТАКНУТЕ природе

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име