Велика заинтересованост за бањски туризам: У октобру се у српским бањама тражило место више

0
824

Домаћи туристи су у октобру највише путовали у српске бање 45.634  (6% више него у октобру прошле године). Када су у питању страни туристи, до погоршања епидемиолошке ситуације, број ноћења која су остварили у Србији је био у благом порасту, па је тако смањен негативан проценат укупно остварених ноћења страних туриста са -76% у септембру на -66% у октобру, у односу на исте месеце прошле године.

Домаћи туристи су, на основу остварених ноћења, у октобру највише били заинтересовани за бањска, па потом за планинска места и градове –Сокобању, Врњачку Бању, Златибор, Београд и Нови Сад. Дестинације које бележе већи укупан број туриста у првих 10 месеци 2020. године у односу на исти период прошле године су – Стара планина. Бања Врдник и Дивчибаре.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Страни туристи су, због још лимитираних услова за путовање, остварили 125620 ноћења у октобру. Највише ноћења у октобру месецу остварили су туристи из Израела – 119% више него у октобру прошле године (тада нису имали ограничење своје земље за путовање), Турске, Босне и Херцеговине, Немачке и Црне Горе.

Статистички подаци од јануара до октобра показују да је у првих десет месеци ове године у Републици Србији боравило укупно 1,633.161 туриста, што је за 48 % мање у односу на период јануар-октобар 2019. године), од чега је домаћих било 1,235.533 (22% мање у односу на период јануар-октобар 2019, а иностраних 397.628 ( – 75 %).

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

*Подсећамо да треба бити одговоран и придржавати се свих епидемиолошких мера у циљу заштите и спречавања ширења вируса ЦОВИД-19.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име