Данас се обавезно помолите овим светитељкама: Славимо Веру, Љубав и Наду, а сви који имају женску децу данас треба да ураде ОВО!

0
3809
Фото: Јутјуб/принтскрин

Колико пута сте чули да се људи куну у веру, наду и љубав, а можда нисте ни знали да су оне биле особе за које хришћанство тврди да су стварно постојале и у чију славу обележавамо данашњи дан.

Свете мученице Вера, Нада и Љубав живеле су у Риму у време цара Адријана, који је и наредио њихово мучење, а потом им изрекао и смртну казну.

Њих три су још као деца биле оптужене због тога што су проповедале хришћанство. Вера је у тренутку хапшења имала само 12, Нада 10, а Љубав 8 година. Мучитељи су их тим редом најпре мучили, а потом и убили једну по једну.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

По наредби цара, Вера, Нада и Љубав су најпре тучене, потом убачене у врелу смолу, а на крају су им сечени делови тела пре него што су бачене у огањ.

Предање каже да се њихова мајка, Софија, три дана на гробу ћерки молила Богу да је узме. Бог ју је после трећег дана узео и одвео у рајско насеље код њене деце.
Данас обавезно запалите свећу и помолите се, а ове мученице ће вам послати љубав, веру и наду у живот, а према народном веровању свако ко има женско дете треба да га дарива!

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Молитва за Свету Софију и њене три кћери, Веру, Љубав и Наду
О, свете и хвале достојне мученице, Вера, Надо и Љубави и храбрих кћери мудра мајко Софија, к вама сада притичемо са усрдном молитвом, јер шта би снажније могло за нас пред Богом посредовати, него вера, нада и љубав, три темељна камена свих врлина, по којима сте назване и чије обличје бејасте.

Умолите Господа да нас у жалостима и искушењима заштити неизрецивом благодаћу Својом, да нас спасе и сачува као Благ и Човекољубив. Његову славу, као сунце незалазно, сада гледате и помозите нам у смиреним молитвама нашим, да опрости нам Господ Бог грехе и безакоња наша, да помилује нас грешне и недостојне милосрђа Његовог. Молите, дакле, за нас, свете мученице, Господа нашег Исуса Христа, а Њему славу узносимо, са Беспочетним Његовим Оцем и Пресветим и Благим и Животворним Његовим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име