Voćni sufle od griza i pudinga koji se topi u ustima: Toliko ukusan da će vam svi tražiti JOŠ

0
4224
Foto: Jutjub/printskrin

Kolač od griza služi se vruć uz puding i voće ili jedno ili drugo, šta i kako ko voli, a može i bez ičega samo šećer u prahu preko i gotovo. Takođe, može i uz kompot koji volite.

Kolač se služi vruć, ali je zaista i hladan divan.

Ovo je mera za 6 osoba:

tepsija 20cm sa 30cm
1 litar mleka
80 g putera
200 g griza pšeničnog
1 mala kašičica skoro ravna soli
kora od jednog limuna
3 jaja
3 vrhom pune kašike šećera
1 kašika putera za mazanje tepsije
i malo šećera u prahu za posipanje
Priprema:

Pročitajte i  Narodni običaji na Vidovdan: U noći uoči praznika događa se ČUDO, evo šta treba da udradite

U šerpu staviti 1 litar mleka i kašičicu soli, pa dodamo puter. Kad se mleko zagreje i puter otopi staviti griz i mešati dok se ne zgusne. Kad je griz dobio dovoljnu gustinu, skloniti sa ringle i ostaviti da stoji 10 minuta.

Nakon toga prebaciti ga u tepsiju i rastanjiti. Prekriti streč folijom i ostaviti da se ohladi na neko hladno mesto.
Kad je hladno prespemo ga u posudu i dodamo koru od limuna i žumanca.

Pročitajte i  Najbolji recept za tradicionalni đuveč: Lagano jelo puno povrća, idealno za vrele letnje dane

U drugoj posudi umutiit belanca sa 3 kašike šećera. Taj šne stavimo u masu sa grizom i lagano špatulom izmešamo. Kad se dobije lepa masa prespemo je u maslacem podmazanu tepsiju.

Masu lepo izjednačiti u tepsiji i uključiti rernu da se zagreva. Staviti u rernu da se peče. Nakon 50 minuta kolač je gotov.
Iseći ga na kockice i posuti prah šećerom.

Pročitajte i  Srpski vladari najviše su ženili žene OVA DVA IMENA: Najmoćnije srpske princeze, kneginje, kraljice i carice

Skuvati još jedan puding od vanile ređe nego inače. I odozgo prelijete. Takođe možete da prepržite neko voće sa šećerom i prelijete odozgo.

Puding jednostavno skuvati ređe nego što ide, a voće po želji na šećeru prepržiti da se glazira.

Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime