„Врујачки извори“: Манифестација којом се на најлепши начин чува и негује народно стваралаштво

0
240

У Бањи Врујци, 14. и 15. августа ће се традиционално одржати манифестација „Врујачки извори“ која има за циљ чување етнолошких вредности, традиције, природне и културне баштине, унапређења и развоја села, промоције старих и уметничких заната. На најлепшој локацији бање у парку код чесме,  у вечерњим сатима почиње занимљив и садржајан програм, који ће задовољити најразличитије укусе.

Догађај се одржава под покровитељством општине Мионица, а у организацији Туристичке организације Мионица.

Pročitajte i  Општина Мионица и ове године поделила бесплатне књиге за све ђаке прваке

„Врујачки извори“ имају своју дугу историју. Годинама уназад, сваке недеље у летњем периоду одржавали су се народни вашари око извора у Бањи Врујци. Као успомену на те догађаје из прошлости,  Туристичка организација Мионица под покровитељством Општине Мионица, сваке године организује Сабор народног стваралаштва – Врујачке изворе.

У топлом августовском викенду који нам предстоји,  посетиоци ће уживати  у наступима фолклорних група, звуцима традиционалних инструмената, народним песмама, играма и здравицама.

Pročitajte i  Прва у Колубарском округу: Општина Мионица отворила шалтер за предузетнике

Током промоције народне радиности и уметничких заната у складу са интересовањима посетилаца, биће организоване разне занимљиве интерактивних радионица.

За крај манифестације гости и учесници имаће прилику да уживају у песмама и гласу  Дула Лушина.

ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ “ВРУЈАЧКИ ИЗВОРИ”:

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име