Завршени радови на изградњи водовода за 5 мионичких села

0
514

Завршена је изградња водоводне мреже за укупно пет мионичких села чије је снабдевање планирано са регионалног водозахвата Стубо-Ровни.Цевовод у дужини од 13,3 километара и резервоари “Бела Стена” у Шушеоци, “Вис” у Ђурђевцу и “Јакшинац” у Санковићу, као и црпне станице “Шушеока” и “Ђурђевац” снабдеваће водом села Шушеока, Ђурђевац, Санковић, Клашнић и део села Радобића.

– Захваљујући средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима у износу од 80,4 милиона динара успели смо да реализујемо пројекат који је од великог значаја за целу Мионицу. Прикључењем ове водоводне мреже на извод у Лукавцу, наша општина ће добити воду са акумилације Стубо-Ровни чиме ће се решити дугогодишњи проблем водоснабдевања за око 1200 становника ових пет села – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Председник општине Бобан Јанковић на траси новоизграђене водоводне мреже

Према Јанковићевим речима, општина Мионица има могућност снабдевања водом са акумулације Стубо-Ровни са још једне локације, извода Светлак у Табановићу са кога је планирано водоснабдевање села: Табановић, Вировац, Наномир, Доњи и Горњи Мушић, Маљевић, Вртиглав и село Мионица, чиме ће се постићи стабилно водоснабдевање читаве општине.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име