Традиционално у јулу: Посетите „Мишићеве дане“ у Мионици, манифестацију која се већ годинама одржава у част великог српског војсковође

0
2686

Мионица ће од суботе 13. јула бити у знаку традиционалне манифестације „Мишићеви дани“ која се под покровитељством општине Мионица одржава 23. пут по реду. Програм у суботу започиње полагањем венаца на споменик војводи Живојину Мишићу на централном тргу од 17 часова, након чега следи посета родној кући славног војсковође у Струганику.

Од 20 часова на Тргу војводе Живојина Мишића почиње церемонија свечаног отварања када ће бити уручена највећа признања општине Мионица „Велике златне плакете са ликом војводе Живојина Мишића“ припадницима Војске Србије и Министарства одбране за заслуге у областима војне науке, доктрине, стваралаштва, командовања и руковођења, поштовања етичких норми и давања личног примера у извршавању задатака. Плакете са грбом општине Мионица биће додељене истакнутим предствницима друштвеног и јавног живота за свеукупни допринос напретку Србије.

Пре свечаног отварања “Мишићевих дана” од 19 часова у Културном центру Мионица биће отворена изложба скулптура Драгана Јовићевића.

Програм прве вечери затвориће концерт хора ”Рес Миранда” и „Гудача Светог Ђорђа“ који почиње у 21 час.

Током осмодневне манифестације предвиђени су бројни изложбе, књижевне вечери, представе, спортски турнири као и концерти популатне и народне музике. Најављени су концерти Аце Пејовића, Слађе Алегро, Магла бенда, Жељка Васића, групе Апсолутно романтично  и других.

„Мишићеви дани“ ће бити затворени 20. јула традиционалним Дечијим маскембалом Предшколске установе „Невен“ и спектакуларним ватрометом.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име