Прва жена серијски убица у Србији: Баба Анујка је сејала страх својим тајним рецептима за брзу и сигурну смрт

0
3968

Најпознатији серијски убица са простора некадашње Југославије је жена која је почетком 20. века у јужном Банату постала позната због тога што је поседовала тајне рецептуре за брзу и сигурну смрт.баба анујкаАнујка ди Пиштоња (1837 – датум смрти није познат) била је највећа банатска врачара-тровачица. Њу је из потпуног заборава отргао проф. др Шимон А. Ђармати који је 2007. објавио књигу „Баба Анујка – врачара из Владимировца“.

Баба Анујка је пореклом Румунка, а живела је у Владимировцу, селу између Вршца и Београда, као кћи богатог паора. Владимировац је почетком 20. века носио назив Петрово село. Анујка је, по жељи свог оца, била врло образована жена за то време.

Прича о Баба Анујки почиње са једном биљком у народу познатом као ђавоља трава!баба анујкаОва биљка се, не без разлога назива демонском биљком! Њоме су мазали врхове стрела у бојевима, а позната је и под именом Татула.

Pročitajte i  Najbolji recepti za domaći sladoled: Posno, niskokalorično, zdravo i za minut gotovo

О томе колико је баба Анујка била вешта тровачица говори и чињеница да је о њој написана и књига у којој је описана као једна од најпознатијих тровачица на свету.

Анујка ди Пиштоња (1837 – датум смрти није познат) била је највећа банатска врачара-тровачица.

Говорила је да је као мала била тешко болесна, западала је у чудна стања због којих су многи долазили да је посматрају.

Често су јој говорили да ће кад порасте бити врачара.

Наравно, то се и обистинило.

Касније су је сви знали као врачару. Њени сарадници би ишли по банатским селима и тражили места где влада неслога и болест и препоручивали бабу чија Ђавоља вода може решити све проблеме.

Због те воде, по признању многих, људи су умирали у највећим мукама.

У књизи посвећеној јединој жени серијском убици са југословенских простора, Шимона А. Ђарматија пише:

Pročitajte i  Објава СЗО забринула све: Ово је НОВ НАЧИН на који се преноси корона! НИКО није безбедан!

– Тражила је од својих клијената да јој донесу једну црну и једну белу кокошку, торбу пепела, трица, босиљка и тамјана. У мистериозној тишини своје мрачне собице и у диму тамјана, она је разбацивала око себе пепео и трице, шапутала неке тајанствене речи. На крају је спремила једну боцу напуњену чистом водом. Најзад би узимала једно мало звонце и три пута би зазвонила. То је било “споразумевање са ђаволом”.

Она је наводно решавала бројне брачне, имовинске проблеме, уз силу нечастивог, а имала је много сарадника, и то најчешће међу рођацима жртава.

Баба Анунка је могла да тачно да педвиди дан када ће умрети онај коме је њена вода намењена.баба анујкаО њеној вештини тровања говори и то да је меру отрова дозирала увек тачно према телесној тежини онога коме је отров намењен. Каже се да када би неко дошао по решење код ње, прво што би питала било је: колико је тежак тај проблем (мислећи на особу).
Своју ђавољу водицу наплаћивала је од 2 до 5 хиљада динара, а мистериозне смрти остајале су мистерија јер су рођаци, који су сами наручивали смрти својих ближњи, углавном одбијали истраге и обдукције.

Pročitajte i  Ваше МОЛИТВЕ остају без одговора: Ево у чему је проблем и како да Бог коначно чује ваше речи

1928. године ухапшена је Анујка, а све је покренуто смрћу једног имућног удовца.

Суђење баба Анујке изазвало је много пажње и интересовања.

Избегавала је да одговара на незгодна питања, показивала је виспреност, вадила се на тешко детињство.

За саучесништво у убиствима осуђена је на 13 година.баба анујкаИз затвора су је ослободили немачки војници. Вратила се у своје село, где је и умрла у својој 104. години.

Но и након њеног нестанка, свака сумњива смрт везала се за њу, и њену мешавину татуле, живе и арсеника, којом је усмртила десетине.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име