Брига за кућни буџет суграђана: У Мионици и ове године бесплатне књиге за ђаке прваке

0
731

Сваке године крајем августа родитељи школске деце суочени су са великим трошковима опремања својих ђака за нову школску годину.
Како би помогли и растеретили кућни буџет својих суграђана, представници општине Мионица већ другу годину за редом обезбеђују бесплатне уџбенике за ђаке прваке.

Овог септембра ће на територији Мионице први пут у школске клупе сести 119 првака. Општина ће обезбедити 104 комплета уџбеника за први разред, док 15 малишана добија бесплатне књиге од Министарства просвете, науке и технилошког развоја као треће дете или социјално угрожена категорија.

Поводом ове акције председник општине Бобан Јанковић рекао је:
“У току су завршне припреме за почетак школске године. Да би потпуно опремили једног школарца, родитељима је за набавку уџбеника, радних свезака, школског прибора, одеће и обуће најмање потребна минимална зарада. Ово је велики удар за кућни буџет, посебно за родитеље ђака првака који немају бар део прибора од претходне године. Свакако је највећа ставка набавка уџбеника, те смо тако другу годину за редом обезбедили бесплатне уџбенике за ђаке прваке. Прваке ће бесплатни комплети књига  чекати у школама, чиме ћемо им на најлепши начин пожелети пуно успеха у будућем образовању.”

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име