Бирам срцем, бирам Ниш: Традиционална манифестација “Дани туризма” у Нишу

0
279

Традиционално окупљање, али у другачијим околностима и измењеном формату. Дани туризма у Нишу одржавају се ове године од 6-8, септембра на отвореном, у Парку 7. јули у том граду.

Свој штанд и јединствени преглед туристичке понуде на свом штанду приказује Туристичка организација Србије. Понуду својих дестинација, најлепше укусе које треба пробати и авантуре и призоре које треба обићи, представиле су бројне туристичке организације из Србије.

У складу са кампањом Туристичке организације Србије „Бирам Србију“ и слоган ове манифестације поручује туристима због чега треба да изаберу град на Нишави, али и поручује да током ове недеље у Нишу могу да се упознају са туристичким потенцијалима целе Србије.

Pročitajte i  Ћирило и Методије су Словенима подарили писменост како би разумели хришћанску мисао

Помоћница директора ТОС-а Весна Раца Радисављевић подсетила је на бројке које овог лета охрабрују. „Порастом броја туриста и ноћења на најпосећенијим дестинацијама у земљи могу да буду задовољни и домаћини, али и држава. Туризам је, упркос незамисливим изазовима, показао да је издржљив и да уме да сачува посебност и атрактивност чак и у времену кризе“, рекла је Раца.

Pročitajte i  Родитељи, ово није за игру: Видео игрице, чак и оне стратешке, заглупљују децу!

Овакви догађаји добра су прилика да се окупе колеге из целе Србије, размене искуства и направе план за предстојећи период, сагласни су учесници манифестације „Дани туризма“.

Отварање ове манифестације била је прилика да се запослени у туризму Србије упознају и са изазовима са којима се суочавају колеге из региона. Директор Туристичке организације Северне Македоније Љупчо Јаневски поручио је да је пандемија тешко погодила туризам у тој земљи и да са нестрпљењем очекују тренутак када ће успешно започета сарадња Србије и Северне Македоније кроз наступе на трећим тржиштима, бити настављена.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Манифестацији „Дани туризма“ у Нишу присуствовао је и државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Жикица Несторовић. Домаћини, Туристичка организација Града Ниша припремили су садржајан програм, изложбу, панеле, предавања којима ће ова недеља посвећена туризму бити употпуњена.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име