Brzi kolač s jagodama idealna je poslastica za sezonu omiljenog voća

Iskoristite sezonu jagoda na pravi način i napravite slastan kolač za tili čas!

Za biskvit: 4 jaja, 4 kašike smeđeg šećera, 1 vanilin šećer, 4 kašike brašna, 1 kašika gustina, 2 kašike kakaa, 100 ml ulja, prstohvat soli.
Za fil: 300 ml slatke pavlake, 1 šlagfiks, 300-350 g svežih jagoda, par kapi arome jagode
Za glazuru: 150 ml slatke pavlake, 100 g tamne čokolade.

Priprema: Najpre uključite rernu na 180 stepeni. Zatim pripremite biskvit tako što ćete izmiksati žumanca sa šećerom i vanil šećerom, dodati i umiksati ulje, pa na dva puta dodati prosejanu smesu od brašna, gustina i kakaa. Belanca izmiksati u čvrst sneg sa malo soli i lagano špatulom umešati u nastalu gustu i lepljivu smesu od žumanaca i kakaa (najpre umešati dve kašike belanaca da se smese sjedine, a potom umešati i ostatak belanaca).

Tepsiju (30 x 20 cm) obložite papirom za pečenje i ravnomerno razlijte smesu. Pecite 20 minuta, proverite čačkalicom da li je biskvit pečen. Kada bude gotov izvadite ga iz pleha i ostavite da se ohladi. U međuvremenu napravite fil.

Slatku pavlaku izmiksati sa šlagfiksom, dodati aromu i seckane jagode, još malo izmiksati i rasporediti preko ohlađenog biskvita, kojeg ste nakon hlađenja vratili u pleh. Stavite ga u frižider dok pripremate glazuru..

Slatku pavlaku staviti na laganu vatru, pa pre nego što zakuva dodati komadiće čokolade. Maknite s vatre, pričekajte par minuta da se čokolada rastopi, a potom izmešajte da se rastopi do kraja. Prelijte preko kolača i ostavite u frižideru da se stegne pre služenja.

Isecite na kocke i po želji, na vrh svakog parčeta stavite po jednu jagodu.