Cane Partibrejkers: Pobedilo je sve protiv čega sam bio. Uče nas oni koji ne znaju ništa.

0
2053

“O našim životima odlučuju oni koji ne znaju da žive. O tome se radi. Uče nas oni koji ne znaju ništa”, rekao je Zoran Kostić Cane u jednom svom intervjuu za Blic.
– Svi su anestezirani, svi su u hipnozi, pobegli od svog mozga, neće da prepoznaju svoju savest. To je emocionalna dehidracija, moždana kastracija. Navikli su na okove. Niko ne sluša srce svoje, svi se nečega boje. A ovi što nam oduzimaju vreme, pažnju, prisutnost i onda kad im kažeš: „dobro, ajde pokaži šta znaš“, kad ono – ćorak. Sad nepravda fura i ne očekuje da joj se neko suprotstavi.

Cane Partibrejkers
Foto: Aleksandar Anđić

Postoji li kraj toj nepravdi i pohlepi?
– Ne. To su nizbrdski procesi. Nema kraja jer on hoće sve više i više. Neće da dozvoli da neko ima i to nešto malo, jer i to je njegovo, on hoće sve. Ljude zanima vlast, vlast nad ljudima tako što pokušava sve da im uzme, pa čak i duše na kraju. O našim životima odlučuju oni koji ne znaju da žive. O tome se radi. Uče nas oni koji ne znaju ništa.
cane partibrejkers
Kako smo to dozvolili?
– Zbog našeg nekog kukavičluka i snobizma: “Neće mene, njega će” i “Brigo moja, pređi na drugoga”, zbog tog kompromisnog stava koji je prevladao kod nas. Pobedilo je sve protiv čega sam bio.

Pročitajte i  Medved jurio čuvenog glumca na Staroj planini: Spasila ga srpska policija, a Ber Grils im se JAVNO ZAHVALIO

Ti si se ipak lično angažovao sa spas pijaće vode u Zrenjaninu.
– Nisam ja nikakav ‘rentarevolucionar‘, upoznao sam neke fine ljude, ali shvatiš gde i s kim živiš, a onda pomisliš „tako ti i treba kad se pecaš na sve to“. Umesto da ostaneš uzvišen jer nikom nije stalo do toga. Čovek hoće sebi sve da podredi, ali neće moći boga sebi da podredi. To su te fiks ideje. Znaš, neko je mislio i da će da pobedi ceo svet, ali nije mogao.
Cane partibrejkers

Pročitajte i  Toplina juga u etno selu Naša Avlija: Mesto na kojem se neguju koreni i slavi srpska tradicija

blic.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime