Zaboravljena jela Srbije: Hrskavi ukusni zalogaji pripremljeni po starom tradicionalnom receptu

Vratite se u prošlost i uživajte u ukusnim hrskavim zalogajima gibanice.

SASTOJCI:

  • 500 g kora za pitu
  • 500 g sira
  • 5 jaja
  • 1 šoljica ulja
  • 1 šoljica jogurta
  • 1 šoljica mleka
  • so

PRIPREMA:

Sir pomešajte sa tri jajeta i po potrebi posolite.

Odvojeno pomešajte ulje, jogurt i mleko, premažite jednu koru, odozgo stavite drugu, i nju premažite, pa stavite treću koju ne treba premazati.

Na jedan kraj stavite fil od sira i jaja i urolajte, ali ne previše čvrsto. Isto uradite i s ostalim korama, pa poređajte u podmazan pleh. Preostala jaja umutite s malo soli i pomešajte s ostatkom fila. Prelijte pitu složenu u plehu i ostavite oko 15 minuta da upije.

Pecite na 180-200 stepeni dok ne porumeni.

Pečenu gibanicu ovlaš poprskajte vodom i sačekajte da se prohladi, pa je tek onda isecite i poslužite.

Ukusna gibanica spremljena po starom receptu