ČORBA OD GRAŠKA SA KNEDLAMA: Idealan obrog za još tople avgustovske dane

Za čorbu od graška vam je potrebno:

2 struka mladog crnog luka ili praziluka

manji koren celera

200 gr graška

jedno jaje

kašika ulja

4 kašike griza

kašika susama

so, pa malo karija, kima

struganog đumbira i peršuna

42716_1_630x0

Način pripreme:

Luk sitno naseckati, celer narendati i sve staviti da se sa graškom kuva u 1,5l vode. Umutiti jaje sa uljem, pa dodati griz, susam i so. Dobroizmešati i ostaviti sa strane. Kada se grašak skuva spuštati u ključalu vodu knedle kašikom. Kuvati desetak minuta, posoliti  žačiniti karije, đumbirom i kimom. Sipati u tanjir pa posuti seckaim peršunom.

Pročitajte i  Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

grašak

 

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...