Потребни састојци:
брашно – 400 г
свеже млеко – 150 мл, топло
квасац – 1 кесица, суви
шећер – 1 супена кашика
со – 1 прстохват
маслац – 100 г
скроб – 1 супена кашика
ванилин шећер – 1 комад
мед
кајсије
Припрема:
За овај колач од кајсија брашно се просеје, додаје се шећер, со, квасац, истопљени маслац и млеко.
Умеси се тесто и оставља се на 2 сата.
Од теста се одваја 1/5 за декорацију.
Остало тесто се распоређује у калуп за пај и посипа се скробом.
Ређају се исецкане половинице кајсија, заливају се медом и посипају ванилиним шећером као завршетак нашег слатког сеоског паја.
Од осталог теста се прави декорација и сеоска пита са кајсијама се пече на 180°Ц 35 минута.
Извор: Бакина кухиња