LANE GUTOVIĆ OTKRIVA: Šojić bi imao dobre šanse za pobedu na predstojećim izborima

0
1259

Sa Milanom Lanetom Gutovićem publika provodi “Obično veče”, kultnu predstavu, već tri decenije. U duhu proteklih dešavanja koja su potresla srpsku javnu i političku scenu, poznati glumac u razgovoru za Blic dotakao se onih najvažnijih.

lane gutović

Počinje tvrdnjom da mi običan život već živimo, te da je čekanje bilo kakvih promena gotovo uzaludno.

“Oduvek smo bili ovako mali, uniženi i ovako pljačkani i opljačkani. Ništa se nije menjalo. U tom smislu smo postigli stabilnost”, kaže glumac i dodaje da veruje da nam je ovo sudbina i da šansi za nešto bolje nije ni bilo. “A i ja lično za bolje niti znam, niti sam to ‘bolje’ negde video. Ono što mi vidimo odavde kao bolje je promena vrste poniženja, bede i onih muka kojih ima i ovde.”

lane gutović

Idu predsednički izbori, a Gutović sa njima povlači vrlo zanimljivu paralelu :

“Vladar koji se plašio za život i krunu stalno je nalagao generalu nova ubistva sumnjivih. Onda mu je general kome su tolika ubistva dosadila rekao: ‘Vi možete sve da pobijete sem svoga naslednika.’ Koristim generalovu retoriku i kažem – na Andrićevom vencu očekujem bilo koga, sem pravoga.”

Imajući u vidu gađenje i odvratnost glasača prema ponuđenom, glumac dodaje da bi i Šojić imao dobre šanse na predstojećim izborima. Jedino zastrašujuće u toj ideji je, kaže, što bi mogao i da pobedi.

lane gutović

Na pitanje jesmo li zaista takvi kao što premijer tvrdi, neradan narod koji razmišlja po principu “sedi ‘lebe da te jedem”, on vrlo jednostavno odgovara:

“Svima bi taj princip odgovarao da ima tog ‘leba da se jede, ali ga nema ni sa radom, ni bez njega.”

Povodom rušenja zida u Kosovskoj Mitrovici, čuli smo svakojaka objašnjenja naših vlasti. Gutović kaže da sva ona imaju nešto zajedničko.

“Sve ih je bilo bolje prećutati, ali… Na javnom klozetu i na vratima groblja piše ‘što se mora, mora se’!”

Blic

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име