Ликер од мушмула лечи прехладу, чисти јетру, снижава холестерол… Искористите сезону воћа пребогатог витамином Ц

0
6780

У време када се природа полако спрема за зимски сан, једно воће тек улази у своју сезону. То су – мушмуле. Управо је сада право време за бербу овог занемареног и изузетно лековитог воћа.

Лековита својства мушмуле: Мушки део популације нарочито ће ценити ово воће, а домаћицама откривамо изврсне рецепте

Мушмуле су препуне витамина Ц и подижу имунитет па нас тако штите од сезонских вируса. Ако сте се већ прехладили, оне ће вам помоћи код кашља.

Pročitajte i  "Жене бране своје мужеве који се окрећу за другим женама" Отац Предраг Поповић ШОКИРАН стањем у браковима у Србији: Отворено проговорио о прељуби

Требало би да их једу и особе које имају проблема с опстипацијом тј. затвором, јер је доказано да успешно регулишу и покрећу пробаву. Једнако корисне биће и ако сте надувени или осећате болове у стомаку.

Осим пробаве, регулишу ниво лошег и доброг холестерола у крви и чисте јетру и бубреге.

Како бисте у њиховим благодетима уживали током целе године, направите овај изузетно укусан ликер од мушмула!

Pročitajte i  Трагична љубав Ј. Ј. Змаја: Изгубили су ЧЕТВОРО ДЕЦЕ, а својој Ружи посветио је најлепше стихове и после ЊЕНЕ СМРТИ

Састојци:

– 600 г зрелих мушмула
– 500 мл ракије (лозоваче или шљивовице)
– 250 г шећера

Припрема: Мушмуле добро оперите, затим осушите и ставите у већу стерилизовану теглу. Ракију и шећер ставите у посуду па на средње јакој температури загревајте све док се шећер не отопи. Прелијте све преко мушмула и затворите теглу.

Ставите је на тамно, хладно и суво место па је наредних седам дана свакодневно једном протресите. Затим ликер оставите да мирује минимално три недеље, а након тога га можете процедити и улити у флаше.

Pročitajte i  Средњи син кнеза Лазара ког су Срби заборавили: Због свађе са братом избрисан из памћења и историје

Савет: Мушмуле се најчешће беру док су још тврде и светле па се онда оставе да дозревају на сувом и хладнијем месту. Зреле мушмуле пре свега ћете препознати по боји. Када сазре, постају тамносмеђе, врло мекане на додир и кожа им се “набора”.

Извор: Zadovoljna.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име