Лозничко село са 250 нежења: Имају новац, велика имања, али љубав не “јер ниједна девојка неће у село”

0
1607
Фото: РТС принтскрин видео

Од 2.500 становнике у Јадранској Лешници је чак 250 нежења. Иако су готово сви доброг материјалног стања, са великим имањима и механизацијом, пара, кажу, имају, али љубави не.

Фото: РТС принтскрин видео
Фото: РТС принтскрин видео

Поред добре инфраструктуре, повољних услова за живот и развијене пољопривреде, ово село крај Лознице има велики проблем са нежењама. Међутим, ово место познато је и по женама које долазе из Африке, Русије, Молдавије и Украјине – да би се удале и остале у том лозничком селу.

Pročitajte i  Владета Јеротић објаснио како спречити настанак болести: У једној реченици открио како да годинама будемо здрави

Драган Марковић, из Јадранске Лешнице наводи да се није оженио јер девојке неће да живе у селу.

Фото: РТС принтскрин видео
Фото: РТС принтскрин видео

„Брат има 50 година, а ја 47 година, нисмо се оженили, а имамо све услове. Жена нема у селу“, јада се Драган Пајевић, из Јадранске Лешнице.

И док Лешничанке одлазе, Марија Марковић је у село дошла из Африке. Са троје деце тренутно је сама у домовини супруга, јер се он због посла вратио у њену родну земљу – Гвинеју.

Pročitajte i  Нема га у уџбеницима, а био је српски премијер и први Србин номинован за Нобелову награду

„Година дана како сам овде, како се каже, сви су супер, имам комшинице да пијемо кафу, да се дружимо. Све имају и деца, све је у реду“, објашњава Марковићева.

Слободанка Марковић, Маријина свекрва наводи да је снају добро прихватила.

Фото: РТС принтскрин видео
Фото: РТС принтскрин видео

Оваквих примера је у још 40 домаћинстава. Дом у овом селу нашле су девојке са свих континената, осим Аустралије. А када би, кажу у селу, оженили све момке зидали би и нову школу.

Pročitajte i  Српски називи за родбину који не постоје ни у једној другој земљи: Ево шта вам дође пашеног, а шта јетрва

„Не би мештанима и мом Савету Месне заједнице било тешко да направимо још једну школу кад би дао Бог да се они ожене“, наводи Драган Тодоровић, председник МЗ Јадранска Лешница.

Разлог за велики број нежења, додају, некада је била лоша инфраструктура. Сада Јадранска Лешница има готово све, од добрих путева, до вртића и амбулатне, а са бољим изгледом села, надају се и новим снајама.

Фото: РТС принтскрин видео
Фото: РТС принтскрин видео

За РТС припремила Славица Џиновић

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име