Посни специјалитет из Врања: Лучен гра на старински начин

0
2879

Лучен гра је специјалитет који се спрема у Врању и околини. То је пире од пасуља који је зачињен белим луком и ловоровим листом и преливен уљем и алевом паприком. Идеално јело за посне дане.

Потребни састојци:

  • 500 г пасуља
  • кашика уља
  • ловоров лист
  • со, бибер
  • 1 дл уља за преливање
  • 1 кашичица алеве паприке
  • пола главице белог лука
Pročitajte i  3 рецепта за најјефтиније славске салате: Одлично иду уз сва јела, нико им неће одолети!

Припрема:
Пасуљ очистите, прелијте водом и оставите да преноћи. Сутрадан проспите воду, налијте нову, колико да покрије зрна пасуља, додајте кашику уља и ловоров лист, па кувајте док зрна не почну да се распадају.
Скувани пасуљ оцедите и испасирајте, посолите и побиберите по укусу. Додајте ситно сецкани бели лук и све добро измешајте. Пире од пасуља сипајте у посуду за служење, обликујте по жељи, па поспитеи алевом паприком. Прелијте загрејаним уљем, па кашиком уједначите уље и паприку.

Pročitajte i  Беле бајадере са кокосом: Незаобилазни ситни колач који сви ОДМАХ ПОЈЕДУ!

извор: secanja.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име