Voja Brajović o Draganu Nikoliću i Mileni Dravić: “Ne samo što ste vi njih voleli, nego su i oni voleli vas”

0
2328

Voja Brajović i Dragan Nikolić igrali su zajedno u kultnoj seriji “Posetilac” dok ih smrt velikog glumca nije rastavila. Govoreći o svojim ulogama, Voja Brajović je rekao da ovu predstavu više nikada neće igrati.

“Neka ostane nekoj drugoj generaciji, ja je više nikad neću igrati. Gaga je imao jaku odgovornost prema toj predstavi, prema glumi uopšte. Bio je heroj glume, na neverovatan je način pobeđivao tremu koju je imao pre nego što bi stao na scenu. Dolazio je tri sata ranije, imao čitave rituale pripreme”, otkrio je Brajović.

Pročitajte i  Narodna verovanja za ljubav: Devojka koja uvek pojede sve iz tanjira imaće lepog muža

On se osvrnuo i na prijateljstvo sa Milenom Dravić i Draganom Nikolićem.
“Kad se sećate nekih značajnih ljudi, onih koje ste voleli, shvatite da je njihov odlazak dvostruki gubitak. Ne samo što ste vi njih voleli, nego su i oni voleli vas. Kad me podsete na Milenu i Gagu, osećam veliku rupu, prazninu, deo mog života je nestao. Nema ga. A sećanja su kao i snovi, sanjate nešto jako ugodno, ali to je ipak samo san. U stvarnosti više ne postoji.”
Brajović je rekao i da je seriju “Otpisani” u kojoj tumači kultnu ulogu Tihog, gledao tek kada su mu deca porasla.
“Ne znam ni zašto sam ih tad gledao. Ne mogu sebe gledati jer ne mogu popraviti ono što mi se ne sviđa. Nikad se sebi nisam dopadao pa da uživam u tome”, rekao je Brajović.
Pričao je i o Pavlu Vuisiću.
“S Pavlom sam pre te serije snimao film ‘Šešir profesora Koste Vujića’. Taj njegov odnos prema profesiji nikad neću zaboraviti. Rekao sam da sam primetio da je veliki profesionalac, a on pita kako. Ja govorim o sceni u kojoj sviram violinu, a on sluša. Nije progovorio ni reč. Tu scenu je vraćao 15, 16, 17 puta, jer nije bio zadovoljan. Ne znam glumca koji je imao takav odnos prema poslu. Ljudi su mislili da je on neki ruralni čovek, izvučen Boga pitaj odakle, a bio je veliki profesionalac. To je bilo dve godine pre ‘Otpisanih’. S Gagom sam se družio i pre”, rekao je Voja Brajović

Pročitajte i  Iz ljubavne veze Mome Kapora i princeze Jelisavete nastala je čuvena knjiga: Njihov odnos bio je pun spekulacija - DUGO SE ĆUTALO I ŠUŠKALO!

izvor: Nedeljnik

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime