Nesvakidašnji obrt na promociji knjige erotske poezije u Paraćinu mnogima je izmamio suze

0
690

Potpuno neočekivan obrt dobilo je književno veče na kome je Biljana Babanić, pesnikinja iz Paraćina, predstavljala svoju novu knjigu erotske poezije.
Naime, Biljana je rešila da promociju svoje knjige iskoristi kao priliku da zaprosi i sklopi brak sa Dejanom Stanisavljevićem, takođe pesnikom iz Paraćina.

Posetioci su ostali zatečeni i obradovani kada se književno veče pretvorilo u svadbu. Da iznenađenje bude još veće, ni sam pesnik Dejan nije znao da će se baš tada sklopiti brak.

mlada
– Dejan, kao i većina prisutnih, nisu znali za moju ideju, oni su došli na promociju knjige. Prethodno me je Dejan prosio tri puta, nisam pristala, ali počeli smo da živimo zajedno pre par meseci, posle godinu dana veze. U toku promocije moje knjige pročitala sam pesmu kojom sam ga prozvala, onda je on pročitao nekoliko svojih pesama. Na kraju sam ga pitala stihovima pesme koju mi je posvetio: “da li sam ja i dalje tvoje prolećno cveće, letnja žega, jesenje lišće i zimska vejavica”. Njegov odgovor je bio “da”, u tom trenutku je ušao matičar sa knjigom u ruci, nastalo je opšte oduševljenje – priča Biljana za Blic.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Posetioci su sa oduševljenjem pozdravili novonastalu situaciju. Da Biljana ništa nije propustila u svojoj organizaciji govori i to da je čak i torta bila spremna-

– Plašila sam se kako će da preživi. Kasnije mi je otkrio da je nameravao da me zaprosi na promociji knjige, da klekne, stavi mi prsten, ali se plašio da me to ne uznemiri, da mi ne pokvari promociju. Nije ni slutio šta sam mu isplanirala. Do poslednjeg trenutka nije znao, tek kada je video matičara sa knjigom, bilo mu je jasno. U organizaciji je bio mali krug mojih drugarica. One su pripremile raskošno posluženje kakvo se ne viđa na promocijama knjiga. Čak i malu tortu u srcu za mladence, čaše za šampanjac. Pevao je a kapela bend „Simpli“, te klavijaturista i muzičar-pesnik iz Kruševca – priča Biljana.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Biljana i Dejan ubrajaju se među najbolje pesnike u paraćinskom okrugu i uopšte u tom delu Srbije.

U 2016. Biljana je postala dobitnica “Pesničke hrisovulje” za tu godinu.

(Blic)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име