NIŠLIJA SA NAJDUŽIM BRKOVIMA U SRBIJI: Žene ga zbog toga obožavaju

0
574

Zoran Lazarević je građevinac u penziji i ponosni nosilac najdužih brkova u Srbiji. Brka, kako ga najčešće zovu, svoje brkove neguje već 11 godina, a kaže da su sada dostigli raspon od 1,2 metara.

nišlija sa najdužim brkovima
– Od detinjstva sam voleo brkove jer ih je imao i moj deda Stojadin. Jedino sam morao da ih obrijem kad sam išao na služenje vojnog roka u Raškoj – kaže Zoran koji je čitav radni vek proveo u Austriji, za Novosti.
Tamo, u Austriji, zovu ga Franc Jozef, po austrougarskom caru koji je takođe negovao brkove.

Pročitajte i  Slavu zamenili monaštvom: Nekada su bili poznate ličnosti, a onda su rešili da se posvete monaškom životu

– Nemice se oduševljavaju mojim brkovima. Traže da se slikaju sa mnom, a neke me i poljube. Moja supruga ne gleda baš blagonaklono na sve to, ali je već navikla da se nosi sa “slavnim” brkovima – šali se Zoran, koji ne krije da mu godi pažnja koju izaziva svojom pojavom.

Pročitajte i  Predivan gest najvećeg genija: Ovu ZASTAVU je Nikola Tesla dizajnirao i poklonio Srbima

nišlija

Kaže da brkovi zahtevaju veliku negu i da svakodnevno mora da ih pere i ispravlja da bi imali odgovarajući oblik. Ne ometaju ga u svakodnevnim aktivnostima, jer kada nešto radi, obično ih skloni iza ušiju.

– Jednom na granici nisu hteli da me puste zbog brkova jer mi je u pasošu bila slika na kojoj sam obrijan. Sreća pa sam imao kod sebe makaze – priseća se Zoran, koji planira i da status čoveka s najdužim brkovima u Srbiji ozvaniči, ali još ne zna kome da se obrati.

Pročitajte i  Kad su Srpkinje prvi put sedale za sto sa svojim muževima: Njihova je dužnost bila dvoriti, donositi jelo i tanjire menjati

Novosti

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime